Comandă, plată, livrare, retur


Comanda

1. Va recomandam sa va creati un cont pe site-ul nostru www.essenzaderm.ro.

2. Vizualizarea produselor, a specificatiilor si caracteristicilor si adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi apasand butonul “Adaugă in cos” .

3. In pagina de Finalizare comanda va rugam sa verificati produsele adaugate in cos si sa completati campurile obligatorii: Persoane fizice - nume, prenume, e-mail, telefon, adresa de livrare. Persoane juridice - numele companiei, CUI, Reg.Comert, Banca, Cont bancar, adresa de facturare, adresa de livrare.

Dupa prima comanda efectuata se va crea automat un cont, pe email regasiti parola aferenta. Folositi aceasta parola pentru a va autentifica pe viitor in sistem si veti beneficia de posibilitatea de a face comenzi mai rapid si de a vedea statusul comenzilor plasate.


Modalitatile de plata

1. Plata Ramburs. Plata se face la livrare, in momentul in care primiti coletul. Transportul si manipularea coletului este efectuat de catre o firmă de curierat aleasă de către furnizor. Costurile de livrare sunt astfel:

 • Livrare Timișoara: 12 lei (prin curier local)
 • Livrare nationala: 23 lei (DPD curier – în zonele care sunt acoperite ca fiind zona 0 de livrare) sau 16 lei (Prioripost Posta Romana – cu livrare la domiciliu).

2. Plata cu cardul. Veti fi redirectionati catre EuPlatesc. Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină.

Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub sigleleVISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au codCVV2/CVC2).Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele EuPlatesc. Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că EuPlatesc nu stocheazădatele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizatăcătre banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă. Pentru orice întrebări sau detalii adiționale puteti contacta direct EuPlatesc.ro.

Va rugam sa verificati daca toate datele dumneavoastra sunt corecte, alegeti modalitatea de plata, ramburs sau plata online prin card. Dupa finalizarea comenzii, in cel mai scurt timp veti primi prin e-mail cu toate detaliile despre comanda dumneavoastra.

Va recomandam sa mentineti in permanenta datele dumneavostra personale actualizate: nume, prenume, adrese de livrare si facturare, adresa de e-mail, astfel putem fi mai aproape de dumneavoastra si va putem ajuta in alegerile facute.

Pentru comenzile unde modul de plata ales de client a fost plata cu cardul si se verifica absenta incasarii sau validitatii platilor pana cel mult ziua urmatoare in care s-a inregistrat comanda, aceasta va fi anulata imediat.


Livrare

Livrarea produselor se face numai pe teritoriul Romaniei, printr-o firmă de curierat aleasă de furnizor.

 • Livrare Timișoara: 12 lei (prin curier local)
 • Livrare nationala: 23 lei (DPD curier – în zonele care sunt acoperite ca fiind zona 0 de livrare) sau 16 lei (Prioripost Posta Romana – cu livrare la domiciliu).
Dacă locuiți în afara României și doriți să plasați o comandă, vă rugăm să ne scrieți un email la contact@essenzaderm.ro, sau să ne transmiteți un mesaj pe Whatsapp la +40721259897, pentru a vă putea oferi toate informațiile și pentru a vă putea expedia produsele dorite, în cel mai scurt timp.

În cazul în care nu vă putem livra integral comanda şi trebuie să efectuăm mai mult de o livrare, nu veţi suporta o taxă suplimentară pentru livrările ulterioare.

Termenul de livrare este de 2-3 zile lucratoare, de la plasarea cu succes a comenzii, la adresa specificată de dumneavoastră. Pot aparea intarzieri din diverse motive (meteo, sarbatori legale, forta majora, altele).

Costul transportului este afisat in modulele specializate pe care le puteti vizualiza pe parcursul finalizarii comenzii.

Toate produsele expediate de EssenzaDerm.ro trebuie sa fie examinate de catre client imediat dupa primirea lor, chiar in prezenta colaboratorului firmei care a executat transportul. Daca exista orice deteriorare a ambalajului sau a produsului, clientul trebuie sa se adreseze imediat companiei de transport, sa ceara mentionarea acestei situatii in documentul de insotire si sa informeze imediat EssenzaDerm.ro.


Procedura de retur

Cumparatorul are dreptul de a anula, respectiv de a returna comanda în termen de 30 de zile, fără invocarea unui motiv. Perioada de returnare a comenzii începe din ziua livrării ultimului produs al comenzii dumneavoastră.

Pasi de urmat pentru RETURNAREA produsului:

 • Solicitarea returului prin completarea Formularului de retur.
 • Pentru comenzile achitate cu cardul, suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare
 • Pentru comenzile achitate cu numerar, vom avea nevoie sa ne transmiteti in Formularul de retur un cont IBAN si numele complet pentru a transfera suma returului

Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face în cel mult 14 de zile calendaristice de la primirea returului, prin transfer bancar în contul IBAN.

Condițiile în care se acceptă returul produselor cumpărate

1. Cumparatorul a receptionat comanda și a achitat-o, dar nu a desigilat produsele și nu le mai doreste din alte motive decat cele ce tin de garantie.

Conform Ordonantei de urgenta nr. 34/2014, în cazul în care Cumparatorul solicita renuntarea la comanda în termenul legal de 14 zile din momentul receptionarii acesteia, trebuie să informeze Vanzatorul, utilizand formularul din aceasta pagina. Vanzatorul va confirma primirea cererii de renuntare la comanda, tot prin email sau telefonic.

Cumparatorul va returna Vanzatorului toate produsele comandate și toate documentele care au insotit produsele comandate. Costurile pentru returnare vor fi suportate de catre Cumpărător.

Metoda de livrare va fi identica cu cea folosita aleasa initial de Cumpărător pentru primirea comenzii.

În cazul în care Cumparatorul a achitat Comanda, iar Vanzatorul a primit produsele inapoi, acesta va rambursa contravaloarea produselor comandate (mai putin costurile livrarii initiale) în maxim 14 zile lucratoare de la data primirii produselor returnate.

Cumparatorul este responsabil să înapoieze produsele comandate, intacte, sigilate, în ambalajul original, în caz contrar, returnarea produselor nu se va putea face, întrucat, în conformitate cu dispozitiile art.16 pct e din OUG 34/2014 „sunt exceptate de la dreptul de retragere contractele de furnizare de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena și care au fost desigiliate de consumator”.

Produsele aflate la reduceri/ lichidare de stoc nu pot fi returnate.

2. Cumparatorul a receptionat comanda și a achitat-o, iar produsul/produsele sunt neconforme (stricate/sparte).

Conform Legii nr. 353 din 27 decembrie 2018 care a modificat Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanţiile asociate acestora, în cazul returului în temeiul garantiei unui produs, transportul este suportat de vanzator.

Cumparatorul solicita renuntarea la comanda în termenul legal de 14 zile din momentul recepționării acesteia, trebuie să informeze Vanzatorul, utilizand formularul din aceasta pagina. Fiind invocate motive legate de garantia produsului, va prezenta poze cu produsul avariat. Vanzatorul va confirma primirea cererii de renuntare la comanda, tot prin email sau telefonic.

Cumpărătorul va returna Vânzătorului toate produsele comandate și la care dorește retur pe motivul garanției și toate documentele care au însoțit produsele comandate. Vânzătorul va trimite o firma de curierat pentru a ridica coletul.

În cazul în care Cumpărătorul a achitat Comanda, iar Vânzătorul a primit produsele înapoi, acesta va rambursa contravaloarea produselor comandate (mai putin costurile livrării inițiale) în maxim 14 zile lucrătoare de la data primirii produselor returnate.

3. Cumparatorul a receptionat comanda și a refuzat-o

Daca ridicarea/receptionarea unei Comenzi expediate este refuzata, Cumparatorul va suporta intregul cost al transportului de retur.

De retinut!
Produsele Essenzaderm Skincare presupun conditii de pastrare specifice, astfel, reclamatii ulterioare de calitate nu pot fi primite și compensate, avand în vedere lipsa controlului nostru asupra conditiilor de pastrare și manipulare.

Termeni și condiții


Site-ul www.essenzaderm.ro este operat de către S.C. ESSENZADERM SKINCARE S.R.L, societate înregistrată la Oficiul Comerţului cu numărul J35/2669/2019, Cod Unic de Inregistrare 41311942, cu sediul social în Calea Dorobantilor, nr. 20, Romania, tel mobil: +40721259897

Accesarea si utilizarea site-ului www.essenzaderm.ro implică acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos si respectarea in totalitate a legilor si regulamentelor aplicabile. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni, va rugam sa nu utilizati acest site.

Luand in considerare ca utilizati acest site, sunteti de acord sa:

 1. furnizati informatii corecte, actuale si complete atunci cand faceti inregistrarea pe acest site;
 2. mentineti in siguranta parola de identificare;
 3. pastrati actualizate informatiile dumneavoastra;
 4. acceptati toate riscurile de acces neautorizat la informatiile din Registration Data.

Utilizatorul are responsabilitatea de a proteja echipamentele de backup si legatura securizata catre acest site. Utilizatorilor acestui site le este permisa utilizarea continutului aici prezentat numai pentru uzul strict personal. Este interzis sa publice, sa reproduca sau sa distribuie continutul acestui site catre terti, fara sa existe pentru asta o autorizatie prealabila din partea noastra. Essenzaderm.ro isi rezerva dreptul de a modifica site-ul in orice moment, fara un anunt in prealabil.

Legea Comertului Electronic Nr. 365/2002 si Legea Nr.121/2006 pentru completarea si modificarea Legii Nr. 365/2002 privind comertul electronic

Regulamentul nr. 4/2002 al BNR privind tranzactiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la aceste tranzactii

Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor internet-banking sau home-banking

Legea semnaturii electronice – 429/2001

Normele tehnice si metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica

Hotarare1308 a Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic

Legea privind clauzele abuzive intre comercianti si consumatori nr. 193/2000

Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date – 677/2001

Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web

Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe

Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei si exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei – publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr.270 din 21/04/2003)


Legal

 1. Art.5, Art.6 alin 2 lit b, Art.8 din Legea 365/2002. Consumatorul / Clientul trebuie sa afle in mod clar si direct principalele informatii cu privire la ce vede si doreste sa cumpere online – Produsele publicate si comercializate de Essenza Derm sunt insotite de caracteristicile produsului.
 2. Mesajele comerciale trimise prin e-mail sunt interzise atat timp cat nu exista acordul explicit al destinatarului. Legea comertului electronic, dar si Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice – Legea nr. 506/2004 interzic in mod explicit astfel de mesaje – Clientii www.essenzaderm.ro au voluntar posibilitatea sa se aboneze si sa se dezaboneze la Newsletter (mesaje comerciale), respectiv odata cu crearea contului de client, sunt in totalitate de acord cu “Termenii si conditiile” de utilizare a site-ului.
 3. Interpretarea articolelor din cap. III din Legea 365/2002, legea comertului electronic ne demonstreaza ca un contract de tip “click-wrap”, adica butonul si casuta bifata cu “Sunt de acord cu termenii si conditiile” pe care le acceptam in procedura “Contul dumneavoastra” si “Creeaza un cont”, pasi indispensabili de-altfel pentru a putea beneficia de posibilitatea de a cumpara si vizita zonele cu informatii exclusive clientilor www.essenzaderm.ro este legal valabil in Romania, atunci cand se respecta conditiile impuse de lege.
 4. Cumparatorul are dreptul sa trimita bunul inapoi in termen de 30 zile (dreptul de denuntare unilaterala) – Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv special. Produsul trebuie sa-si pastreze in totalitate aspectul comercial, forma originala si etichetele originale.
 5. Dispozitii privind executarea contractului. Legea privind contractele la distanta are si cateva dispozitii specifice pentru executarea contractului – Termenul prevazut de lege pentru executarea contractului este de 30 de zile (calendaristice) – timp suficient pentru orice magazin online sa-si onoreze comenzile si obligatiile contractuale. Totusi, daca acest lucru nu se poate intampla, atunci magazinul trebuie sa-l informeze pe consumator/client de acest lucru si sa returneze banii, daca este cazul. Legea prevede o dispozitie – in cazul neexecutarii contractului din cauza rupturii de stoc, produsul poate fi inlocuit de unul similar, in conditiile in care acest lucru este prevazut in mod expres in contract sau consumatorul/clientul isi da acordul in mod expres.
 6. Site-ul www.essenzaderm.ro este implicat in mod direct in prelucrarea unor date cu caracter personal.
 7. Legea nr.677 din 21 noiembrie 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date – stabileste conditiile generale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ce date pot fi prelucrate si ce obligatii au cei care le prelucreaza (operatorii de date).
 8. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – http://www.anpc.gov.ro/

Politica de confidențialitate


Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet www.essenzaderm.ro, la care ne vom referi in continuare cu denumirea "site-ul".

Cuprins

 • Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
 • Scopurile si temeiurile prelucrarii
 • Durata pentru care va prelucram datele
 • Dezvaluirea datelor cu caracter personal
 • Transferul datelor cu caracter personal
 • Drepturile de care beneficiati
 • Confidentialitatea minorilor
 • Modificari in politica de confidentialitate


1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

A. Daca sunteti client al site-ului, va prelucra datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi:

 • Nume si prenume
 • Numar de telefon
 • Adresa de e-mail
 • Adresa de facturare
 • Adresa de livrare
 • Date referitoare la modul in care utilizati site-ul (de exemplu, comportamentul /preferintele /obisnuintele dumneavoastra in cadrul www.essenzaderm.ro, precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea site-ului.)

Daca pentru a va crea cont de utilizator pe site, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, va prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail, telefon. In cazul in care alegeti sa va creati cont de utilizator doar inainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe site, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail in baza careia va fi creat automat un cont.In cazul in care nu finalizati comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate nu vor fi stocate, iar contul creat va fi sters automat.


B. Daca sunteti vizitator al site-ului, va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati:

 • In mod direct in contextul utilizarii site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact / intrebari / reclamatii, in masura in care ne contactati in acest fel
 • In mod indirect, date precum: adresa IP, browser folosit, durata navigarii, istoricul cautarilor, sistem de operare folosit, limba si pagini vizualizate, URL-uri complete, secventa de click-uri catre, prin si de la site-ul nostru, informatii sau produse vizualizate / cautate, durata vizitelor pe anumite pagini, informatii privind interactiunea cu paginile (ex. derularea, click-urile, trecerile de mouse), date despre comportamentul utilizatorilor.


2. Scopurile si temeiurile de prelucrarii

A. Daca sunteti client al site-ului, prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

 • pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si www.essenzaderm.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si www.essenzaderm.ro, definit in cuprinsul Termenelor si Conditiilor. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru livrarea produselor. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii livrării produselor comandate.

 • pentru indeplinirea obligatiilor legale ce revin in contextul serviciilor prestate prin intermediul site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va livra produsele comandate.

 • pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de www.essenzaderm.ro, prin intermediul site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati. Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului, la sectiunea informatiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale. In plus, puteti sa va dezabonati prin accesarea sectiunii "Informatiile contului meu”. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 • in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatiri experientei oferite pe site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al www.essenzaderm.ro de a imbunatati permanent experienta clientilor pe site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

B. Daca sunteti vizitator al site-ului, www.essenzaderm.ro prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

 • pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de [detinatorul website-ului], prin intermediul site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati. Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site.Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

 • pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatati experienta dumneavoastra oferita pe site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L, detinatorul website-ului www.essenzaderm.ro, de a asigura functionarea corecta a site-ului, precum si pentru a imbunatati permanent experienta vizitatorilor site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.


3. Durata pentru care va prelucram datele

SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus. In cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina (de ex, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite). In situatia in care sunteti client si va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul "stergere cont" din sectiunea "informatiile contului meu", SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L va interpreta aceasta actiune ca optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale prin care va tinem la curent despre produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului. In acest sens, daca alegeti sa va stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite e-mailuri si / sau sms-uri de acest gen. Totusi, dorim sa va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal.In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul 6 de mai jos. In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active. Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.


4. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Nu inchiriem / vindem datele dumneavoastra cu caracter personal catre terte parti. Pe langa operator, in anumite situatii, datele pot fi accesibile pentru terte parti precum furnizori de servicii, operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, numite, daca este necesar, ca persoane imputernicite de Operator. Acestea sunt obligate prin contract sa mentina confidentialitatea datelor si sa le foloseasca exclusiv in scopul pentru care le-au fost furnizate. De asemenea, am putea dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal catre autoritatile publice centrale / locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

 • pentru administrarea site-ului in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre prin intermediul site-ului;
 • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui
 • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor
 • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege
 • atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.


5. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate catre SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.


6. Drepturile de care beneficiati

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

 • dreptul la informare - dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L, conform celor descrise in prezentul document;
 • dreptul de acces la date dreptul de a obtine confirmarea din partea cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
 • dreptul la rectificare - dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete;
 • dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, ("dreptul de a fi uitat") - se aplica anumite conditii; Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;
 • dreptul la restrictionarea prelucrarii, in anumite conditii;
 • dreptul la portabilitatea datelor - dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
 • dreptul la opozitie
 • in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
 • in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
 • in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatedreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
 • dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la adresa de email: contact@essenzaderm.ro


7. Confidentialitatea minorilor

SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L nu contacteaza cu buna stiinta sau nu colecteaza informatii de la persoane cu varsta sub 18 ani. Website-ul nu are ca scop solicitarea de informatii de orice fel de la persoane cu varsta sub 18 ani. Daca printr-o eroare intram in posesia unor astfel de informatii si suntem instiintati de acest lucru, vom obtine consimtamantul parental adecvat pentru a utiliza aceste informatii sau, in cazul in care nu este posibil, vom sterge informatiile de pe serverele noastre. Daca doriti sa ne comunicati primirea de informatii despre persoanele cu varsta sub 18 ani, va rugam sa ne contactati pe email.


8. Modificari in politica de confidentialitate

Ne rezervam dreptul de a modifica aceasta politica de confidentialitate. In cazul unor modificari majore pe viitor vei fi instiintat pe email (daca este posibil) sau prin afisarea unui mesaj specific pe site.

In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane, SC ESSENZADERM SKINCARE S.R.L si EuPlatesc garanteaza securitatea sistemelor informatice.

Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele essenzaderm.ro sau pe serverele EuPlatesc. In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.